Burun Estetiği (Rhinoplasty) | Ameno Life

Burun Estetiği (Rhinoplasty)

Burun Estetiği

Burun estetiği, burun şeklini daha estetik bir hale getirmek ve nefes almayı kolaylaştırmak üzere yapılan cerrahi bir operasyondur. Burnun aldığı bir darbe veya doğuştan gelen bir kusura bağlı olarak kişiler burun şekillerinden memnun olmayabilirler. Burun içerisindeki kemik yapısına bağlı olarak solunum yollarında tıkanma meydana gelebilir ve bu durum nefes almayı zorlaştırabilir. Bu gibi durumlarda kişilerin yüz hatları ile uyumlu, daha estetik bir burun yapısına sahip olmaları Rinoplasti ameliyatı ile mümkündür.

 

Rinoplasti olarak bilinen burun estetiği ameliyatında, hem burnun estetik görünümünü iyileştirmek, hem de burun yapısına bağlı olarak nefes alma problemlerini gidermek için başvurulabilir. Böylelikle hastalar, cerrahi operasyon ile hayallerindeki burun yapısına sahip olabilirler. Ameno Life, burun estetiği alanında uzmanlaşmış doktorları ve tam donanımlı klinikleri ile kişilerin hayallerindeki buruna kavuşmalarını sağlıyor.

Rinoplasti Ameliyatı Nasıl Uygulanır?

Rinoplasti cerrahı ile yapılacak ön görüşmede cerrah, hastanın burun estetiği ameliyatı için uygun olup olmadığına karar verir. Yapılan klinik muayenede hastanın burun yapısının ne tür dokunuşlara ihtiyaç duyduğu belirlenir. Ameliyat içerisinde kıkırdak dokusuna, burun kemiğine veya deri tabakasına müdahale gerçekleştirilebilir.

Ameliyat planlaması yapılırken cerrah yüzün genel hatlarını ön planda tutarak kişinin cilt yapısına ve isteklerine yönelik bir planlama gerçekleştirir. Burun estetiği kişiye özel tasarlanan bir ameliyat olup genel anestezi ile gerçekleştirilir.

Rinoplasti ameliyatında herhangi bir sıralama yoktur. Hastanın anatomisi ve fiziksel ihtiyaçlarına göre ameliyat süreci belirlenir. Birden fazla dokuya müdahale edilmesi halinde ameliyat süresi uzayabilir. Rinoplasti ameliyatında burnun içinden veya burnun hemen alt kısmındaki deliklerin arasında bulunan bölgeden küçük bir kesi açılır. Kişinin ihtiyacı olması halinde cilt altındaki kemik ve kıkırdak doku yeniden şekillendirilir. Bazı durumlarda burundan kemik çıkarılması gerekebilir.

Buruna estetik bir görünüş kazandırmak üzere kıkırdak doku transferi gerekmesi halinde ise hastaların kulaklarından kıkırdak alınabilir ve bu kıkırdak burunda kullanılabilir. Tüm işlemler tamamlandıktan sonra cerrah kesi bölgesine dikiş atarak ameliyatı tamamlar. Burun estetiği ameliyatı uzmanlık isteyen, ince dokunuşlar ile gerçekleştirilmesi gereken bir ameliyattır. Cerrahın alanında uzman olması büyük bir önem taşır. Ameno Life, doğru cerrahi müdahaleleri ile uzman doktorları ve hastaları aynı çatı altında buluşturur.

Burun Estetiği Öncesindeki ve Sonrasındaki Süreç

Burun estetiği ameliyatı için bir hazırlık süreci mevcuttur. Doktorun önerileri doğrultusunda ameliyattan 2 hafta öncesine kadar kan sulandırıcı gibi çeşitli ilaçların kullanımından kaçınılabilir. Hasta, cerrah tarafından önerilen ilaçları kullanmaya devam edebilir. Takviye ürünler, bitkisel çay veya bitkisel ilaçlardan da uzak durulması büyük bir önem taşır. Sigara içmek enfeksiyon kapma riskini artırabileceğinden iyileşme sürecini olumsuz yönde etkileyebilir. Ameliyattan 1 hafta öncesinde ve sonrasında sigara kullanımından kaçınılmalıdır.

Burun estetiği ameliyatından sonra hastanın uyması ve dikkat etmesi gereken birçok husus vardır. Ameliyatın tamamlanması ile doktor, burun içine tampon yerleştirir. Ameliyattan bir hafta sonra tamponlar çıkartılır ve burunda bulunan dikişler alınır. Ameliyat ardından ilk bir hafta içerisinde göz çevresindeki kan toparlanmasını azaltmak ve şişkinliği minimuma indirmek için dik pozisyonda yatılması önerilir.

Ameliyattan 3 gün sonrasında duş alınabilir ancak tamponların ıslanmamasına dikkat edilmelidir. Tamponların ıslanması burun içerisinde enfeksiyon gelişmesine sebebiyet verebilir. Doktorunuzun önerisi içerisinde ilk birkaç hafta yorucu aerobik sporlardan kaçınılması önerilir. Ameliyattan sonraki ilk ay gözlük kullanılmamalıdır. Gözlük yerine kontak lens kullanılabilir. Burun tam olarak iyileşene kadar 30 faktörlü güneş koruyucu kullanılması önerilir. Aşırı güneşe maruz kalınması durumunda burun renginde değişiklikler ve şekil bozuklukları meydana gelebilir. İlk 3 ay içerisinde burnun darbe almaması çok önemli olduğundan toplu yapılan sporlardan kaçınılmalıdır. Bu sporların yerine bireysel sporlar tercih edilmelidir.

Yorum Gönderebilirsiniz