Saç Ekimi Nedir? | Ameno Life

Saç Ekimi Nedir?

Saç Ekimi Nedir?

Saç dökülmesi, birçok yetişkin kadın ve erkeğin ortak problemlerinden biridir. Stres, genetik faktörler, kullanılan ilaçlar ve daha birçok farklı nedenden kaynaklı olarak saç dökülmesi gelişebilir. Türkiye’de saç tedavisi sayesinde saç seyrekliği veya kellik problemi ortadan kaldırılabilir. Ense kökleri başta olmak üzere donör bölgelerden alınan saç kökleri, kel bölgelere ekilir.

Günümüzde saç ekim işlemleri daha çok FUE (Foliküler Ünite Ekstraksiyonu) veya DHI (Direct Hair Implantation) yöntemleri kapsamında uygulanır. Türkiye'de en iyi saç ekimi kliniği markalarından biri olan Ameno Life, hayallerinizdeki saçlara kavuşmanız için sizlere profesyonel bir hizmet ve destek sunuyor.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç ekimi, uygulama yapılacak olan yönteme göre değişkenlik gösterir. Ancak temelde tüm uygulamaların mantığı benzerdir. Doktorunuz, uygulama öncesinde saç kökleri alınacak olan donör bölgeyi tespit eder ve yeni saç çizgisi belirler. Ardından operasyon süreci başlar.

Saç ekimi lokal anestezi altında uygulanır. Donör bölgeden saç kökleri toplanır. FUE kapsamında, ekim yapılacak olan bölgeye foliküler kanallar açılır. Ardından saç kökleri bu kanallara ekilir. Mikrocerrahi yöntemi ile açılan kanallar sayesinde operasyonun ardından herhangi bir dikiş ihtiyacı doğmaz.

DHI yönteminde ise foliküler kanal açma işlemine gerek duyulmaz. Toplanan kökler direkt olarak saç seyrekliği görülen bölgeye ekilir. Saç ekimi operasyonundan sonra klinikte yatışa gerek kalmaz ve hasta birkaç saatin ardından taburcu edilirler.

Saç ekimi fiyatı operasyon farklılığından etkilenir. Uygulama yapılacak olan yönteme göre fiyatlandırma farklılaşır. Doktor muayenesi sırasında saç seyrekliği yaşanan bölge ve donör bölge tüm detaylarıyla incelenir. Bu incelemenin ardından kişi için en uygun olan saç ekim yöntemini uzman doktor belirler.

Saç Ekimi Kimlere Uygulanabilir?

Saç ekimi, 19- 20’li yaşların başından 65 yaşına kadar her yetişkin kadın ve erkeğe uygulanabilen bir yöntemdir. Ancak bazı özel duruma sahip kişiler için saç ekim yöntemi uygulanamayabilir.

Doktor ile yapılacak olan ön görüşmeden hasta değerlendirmesi yapılırken kişinin saç ekimine uygun bir aday olup olmadığı değerlendirilir. Saç ekimi uygulaması yapılacak adaylar aşağıda yer alan kriterlere uygun olmalıdır.

  • Hasta fiziksel gelişimini tamamlamış olmalıdır.
  • Saç ekimine engel olabilecek fizyolojik bir hastalığa sahip olmamalıdır.
  • Saç kökü alınacak donör bölgede yeteri kadar saç folikülü bulunmalıdır.
  • Ekim yapılacak alanda saç ekimi için yeteri kadar boşluk bulunmalıdır.

Saç Ekimi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Türkiye’de saç tedavisi yaptıran kişilerin, tedavnini ardından dikkat etmesi gereken bazı başlıklar bulunur. Bu başlıklar sayesinde iyileşme sürecini hızlandırmak ve operasyonun başarılı sonucunu desteklemek mümkündür. Öncelikle, operasyon sonrasında gelen ilk üç gün dik bir pozisyonda yatılması önerilir. Saç ekimi işleminin ardından gelen 72 saat içerisinde saç derisi su ile temas etmemelidir.

Üçüncü günün ardından doktorunuzun önereceği şartlarda ve saç yıkanabilir. Saç ekimi tedavisi bitiminde hastanın belirli bir süre dinlenmesi gerekir. Doktorunuzun önerileri kapsamında işlemin ardından gelen 7- 10 gün sonrasında işe dönülebilir. İyileşme sürecinde saç derisi güneşten korunmalıdır.

İlk üç hafta boyunca alkol ve sigara tüketiminden uzak durulmalıdır. Yürüyüş gibi hafif yoğunluktaki egzersizlere devam edilebilir. Ancak yoğun fiziksel aktivitelerden ilk bir ay kaçınılmalıdır. Hasta, Türkiye'de en iyi saç ekimi kliniği kapsamında yapılan uygulamalarda saç ekimi sonrası dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili detaylı bir şekilde bilgilendirilir.

Saç Ekimi İle Ekilen Saçlar Tekrar Dökülür Mü?

Saç ekimi kellik ve saç dökülmesine karşı geliştirilmiş kalıcı bir çözümdür. İdeal saç ekim yönteminin tespit edilmesi ve bu yönteminin doğru şekilde uygulanması tedavi başarı oranını oldukça arttırır. Ekilen saçların tekrar dökülmemesi adına kişiler profesyonel bir saç ekim merkezini tercih etmelidir.

Bu noktada Türkiye'de en iyi saç ekimi kliniği markalarından biri olan Ameno Life sektördeki tecrübesiyle ön plana çıkar. Klinikte hizmet veren saç ekim alanında uzmanlaşmış doktorlar ve saç ekim teknisyenleri sayesinde kişiler kalıcı bir tedaviye ulaşır.

Türkiye’de saç tedavisi en popüler medikal uygulamalardan biridir. Saç ekimi fiyatı ise Türkiye’de Avrupa ülkelerinden daha uygun fiyatlı olurken, klinikler arasında değişiklik gösterir. Saç ekimi fiyatı ile ilgili güncel bilgi almak isteyen kişiler Ameno Life hasta temsilcileri ile görüşme sağlayabilir.

Yorum Gönderebilirsiniz