Meme Estetiği | Ameno Life

Meme Estetiği

Meme Estetiği

Her yıl binlerce kişi meme estetiği ameliyatlarına başvurarak meme yapılarının daha estetik bir görünüme kavuşmasını sağlıyor. Estetik kaygılar, meme yapısında oluşan değişimler ve meme kanseri gibi çeşitli nedenlere bağlı olarak meme estetiğine başvurulabilir. Bu nedenlerin yanı sıra daha öncesinde geçirilmiş bir meme estetiğine bağlı olarak meydana gelen değişimleri düzeltmek veya yeniden estetik dokunuşlar katmak için de meme estetiği olunabilir.

Meme estetiği kapsamında; meme büyütme, meme küçültme ve meme dikleştirme estetikleri yapılabilir. Her bir ameliyat lokal anestezi altında ve hastane koşullarında gerçekleştirilen ameliyatlardır. Hastanın ihtiyacı ve istekleri göz önünde bulundurularak hangi operasyonun uygulanması gerektiğine operasyonu yürütecek doktorunuz karar verir. Ameno Life, Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif cerrahi uygulamaları alanında uzman operatör doktorlar ile çalışarak, hayallerindeki göğüslere kavuşturur.

Meme Büyütme

Memelerin büyütülmesi veya memelere simetrik bir yapı kazandırılması için meme büyütme ameliyatlarına başvurulabilir. Meme büyütme operasyonu, hastanın kendi vücudundan elde edilen yağ doku transferi veya implant yerleştirilmesi gibi müdahaleler ile gerçekleştirilir. Bu işlem silikon taktırma olarak da bilinir. İmplantlar, göğüs bölgesindeki kaslar arasına veya meme dokusunun bulunduğu yerin arka kısmına direkt olarak yerleştirilebilir.

Meme büyütme ameliyatları ile tek seferde bir beden veya daha fazla büyüme sağlanabilir. Ameliyat sırasında fizyolojik bir sınır belirlemek için, hasta ve doktor ön muayene sırasında implant boyutuna karar verir.

Göğüs büyütme ameliyatı sırasında doktor, seçilen implantı deneyerek implant boyutunu değerlendirir. İstenilen sonuca ve hastanın sağlığı için en uygun olan implant yerleştirilir. Meme büyütme ameliyatlarında kullanılan implant kalitesi son derece önemlidir. Ameno Life, kullandığı kaliteli materyaller ile meme büyütme ameliyatlarının sağlıklı ve uzun ömürlü olmasını hedefler.

Meme Küçültme

Meme yapısı, genetik faktörler, kilo alımı, doğum, hormon dengesindeki bozukluklar ve meme dokusunda gelişen tümörlere bağlı genişleyebilir. Meydana gelen büyüme ise belirli bir sürenin ardından çeşitli medikal problemlere neden olabilir. Meme büyüklüğü omurga veya boyun kas sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir. Nefes almada zorluk veya sütyen askısının kola uyguladığı baskı nedeniyle kolda uyuşukluk yaratabilir. Meme altında pişikler ve pişiklere bağlı yaralar oluşabilir. Yaratabilecekleri estetik kaygı da önemli şikayetlerden biridir.

Tüm bu şikayetlere bağlı olarak meme büyüklüğü kadınların kendilerini mutsuz hissetmesine neden olabilir. Dünya’da meme küçültme ameliyatı sıkça başvurulan meme estetiği ameliyatlarından biridir. Meme küçültme ameliyatları sayesinde hastaların hem estetik bir meme görünümüne sahip olması hem de medikal problemlerin ortadan kalkması sağlanır. Meme küçültme ameliyatları, redüksiyon mamoplasti olarak ta bilinir. Bu operasyon ile meme dokusu küçültülür ve memede bulunan fazla yağ dokusu alınır. Yapılan işlemler ile memenin daha hafif ve sağlıklı olması sağlanır.

Meme Dikleştirme

Meme dikleştirme genellikle meme büyütme ameliyatı ile karıştırılan bir ameliyattır. Ancak her iki ameliyat birbirinden farklıdır. Meme dikleştirme ameliyatındaki asıl amaç yaş, yüksek kilo kaybı veya doğum sonrasında memelerde gerçekleşen sarkmanın giderilmesini sağlamaktır. Yapılan dikleştirme uygulamaları ile memelerin daha kozmetik bir görünüme sahip olması sağlanır. Memeler daha dik, yuvarlak ve sıkı bir görünüm kazanır. Memedeki ekstra derinin alınması ile gerçekleştirilen ameliyatlarda meme ucundaki renkli alan olan areolanın küçültülmesi de sağlanabilir.

Meme dikleştirme ameliyatlarında meme dokusunun yeteri kadar olmaması veya daha dik bir görünüm sağlanması için implant yerleştirmeye başvurulabilir. Bu noktada hastalar ameliyat öncesinde istedikleri meme boyutuna karar verebilir. Tek ameliyat içerisinde hem dikleştirme hem de büyütme ameliyatları uygulanabilir.

Yorum Gönderebilirsiniz